در هنگام اجرای اسکلت فلزی رعایت نکات زیر توسط مجری الزامی است :
- حتمن تراز فوقانی تیرهای اصلی و فرعی رعایت گردد ، یعنی سطح فوقانی سقف در یک تراز قرار گیرد ( عدم رعایت این موضوع موجب می گردد ورق عرشه فولادی درست روی سازه ننشیند و این امر در زمان اجرای گلمیخ مشکلاتی ایجاد می نماید ، در ضمن باعث افزایش حجم بتن بر روی سقف می گردد ) .
- فاصله تیرهای فرعی در زمان اجرای ورق 0/8 میلیمتر حداکثر 2/00 متر و با ورق 0/9 میلیمتر حداکثر 2/20 و با ورق 1/00 میلیمتر حداکثر 2/50 رعایت گردد .( عدم توجه به این موضوع باعث شکم دادن سقف در هنگام بتن ریزی خواهد شد ) .
- حداکثر ضخامت رنگ و یا ضدزنگ در روی بال فوقانی تیرهای اصلی و فرعی 40 میکرون باشد . ( عدم توجه به این موضوع باعث تضعیف کیفیت جوش گلمیخ به سازه فلزی می گردد ) .
- در صورتیکه اتصالات سازه فلزی با پیچ و مهر و فلنچ می باشد حتی المقدور سعی گردد پیچهای سطح فوقانی فلنچها رو به پایین باشد و مهره در زیر سطح بال بسته شود ( عدم توجه به این موضوع نه تنها باعث جلوگیری از نشستن کامل ورق بر روی سطح بال میگردد در ضمن در زمانیکه احیاناً سقف بخواهد جمع آوری گردد به دلیل مدفون شدن مهر و سر پیچ در بتن نمیتوان اتصالات را به راحتی دمونتاژ کرد ) .
- وزن بار مرده سقف عرشه فولادی 240 کیلوگرم در متر مربع می باشد . رعایت این موضوع در زمان طراحی سازه الزامی است .
- بر خلاف سقفهای تیرچه کرومیت و تیرچه فوندوله در زمان اجرای سقف عرشه فولادی تراز سقف 13 سانتی متر بالاتر از سطح پلها قرار خواهد گرفت ، پس در زمان اجرای اسکلت فلزی این موضوع را در نظر بگیرید تا دچار کاهش ارتفاع نگردید .
- در سقف عرشه فولادی امکان اجرای کنسول آنهم فقط تا 25 سانتی متر در جهت موازی با ورق عرشه امکان پذیر است ، پس سعی نمایید پلهای محیطی را در زمان اجرای اسکلت در منتهی علیه ستون قرار دهید تا در زمان دیوار چینی احتیاج به زیر سازی و نبشی کشی نداشته باشید .
2 نظر
کاظم رئیسی ۱۳۹۵/۱۰/۲۵ - ۰۰:۰۱:۵۰
مقاومت سقف عرشه فولادی در قبال آتش سوزی به چه صورت است و آیا نیاز به استفاده از پرایمرهای ضد حریق زیر سقف عرشه فولادی هست یا خیر ؟
گروه صنعتی عرشه کاران مجری سقف عرشه فولادی (مدیر سایت)
نظر به الزامی بودن بالاتر بودن دمای محیط اجرای پروژه و سطح اسکلت فلزی از 4/4 درجه سانتی گراد و اینکه این دما باید 24 ساعت قبل و بعد از اجرای متریال فایرپروف F1 تأمین گردد و دما ی سطح فلز نباید از 50 درجه سانتیگراد بیشتر باشد.
کاظم رئیسی ۱۳۹۵/۱۰/۲۵ - ۰۰:۱۷:۴۶
ببخشید میشود در خصوص پوشش ضد حریق پف کننده توضیحات و اطلاعاتی بدهید
گروه صنعتی عرشه کاران مجری سقف عرشه فولادی (مدیر سایت)
سه دسته عمده ضدحریق ها به صورت زیر می باشند:
1. پوشش های معدنی پاششی
این پوشش های معدنی مقاوم حریق دارای سنگدانه های منبسط شده نظیر پرلیت و ورمیکولیت؛ چسباننده های هیدرولیک نظیر گچ و سیمان و یک عامل کفزا می باشند. این مواد ابتدا با آب برای رسیدن به یک غلظت مناسب پیش آمیخته می شوند و سپس بوسیله دست یا ماشین بر روی سطوح پاشیده می شوند. این پوشش ها را می توان در سطوح داخلی و خارجی ساختمان ها و سازه های فلزی اعمال نمود و قابلیت حفاظت سازه را در برابر حریق تا 4 ساعت دارند. با استفاده از این مواد در ضخامت 5-2 سانتی متر دیگر نیازی به خاک گچ و گچ سفید کاری نمی باشد و همچنین رنگبری کمتری دارند.
2. رنگ های منبسط شونده
این پوشش ها معمولاً دارای چهار نوع ترکیب می باشند. یک ترکیب پلی هیدریک به منظور تولید کربن، یک عامل آب زدایی، عامل اسفنجی کننده یا تولید گاز و یک رزین که چسباننده رنگ می باشد. این پوشش ها با ضخامت حداکثر 6 میلی متر اجرا می شوند و سازه را تا 2 ساعت در برابر حریق حفاظت می نمایند. این مواد هنگامیکه در معرض حرارت قرار می گیرند به علت وقوع یک سری واکنش های شیمیایی، گازهای خنک کننده ای آزاد نموده و با حرارت مقابله می نمایند و در ضمن یک لایه عایق زغالی تولید می کنند که این ضخامت تا 20 برابر مقدار اولیه رنگ می رسد. از این پوشش ها به منظور حفاظت از سازه های فلزی و سطوح داخلی ساختمان استفاده می شود.
3. بردهای ضد حریق
این بردها به صورت پانل هایی می باشند که دارای انواع مختلفی همانند ورمیکولیت، گچ، پشم سنگ، منیزیم، اکسید منیزیم، فیبرهای سیمانی فشرده و... می باشند. این پانل ها در ضخامت 45-4 میلی متر استفاده می شوند و قابلیت حفاظت سازه های فلزی، داکت ها، سقف ها، کف ها و دیوارها را در برابر حریق تا 4 ساعت دارند.